The Picture Show : NPR

Palestijnen observeren de verwoestingen als gevolg van een Israëlische luchtaanval in Rafah, Gaza, op vrijdag 9 februari.

Fatima Shbair/AP


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Fatima Shbair/AP


Palestijnen observeren de verwoestingen als gevolg van een Israëlische luchtaanval in Rafah, Gaza, op vrijdag 9 februari.

Fatima Shbair/AP

De afgelopen week heeft Israël het staakt-het-vuren-plan van Hamas afgewezen, demonstranten gingen opnieuw de straat op in Tel Aviv om op te roepen tot de vrijlating van de gijzelaars die waren gegijzeld tijdens de Hamas-aanval van 7 oktober, Israël ontdekte tunnels onder het hoofdkwartier van een VN-agentschap in Gaza en protesteerde tegen Hamas in Gaza is nu wijdverspreid en in de openbaarheid, naast de woede jegens Israël.

Een aanval nabij de stad Rafah in het zuiden van Gaza vond eind donderdag 8 februari plaats, waarbij ten minste 13 mensen omkwamen. In Rafah hebben meer dan een miljoen Palestijnen hun toevlucht gezocht, omdat Israël de inwoners van Gaza eerder had verteld dat ze daar veilig zouden zijn. Ondertussen verklaarde de Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Linda Thomas-Greenfield, dat vanwege de verplichting van Israël om burgers te beschermen, een geplande militaire operatie in Rafah “niet kan doorgaan”.

Hier is een blik op gedenkwaardige foto’s van de afgelopen week in de regio:

Palestijnen die hun toevlucht zochten in scholen te midden van aanhoudende aanvallen door Israëlische troepen, proberen op donderdag 8 februari warm te blijven en een maaltijd te koken op een open vuur op het schoolplein van Rafah.

Abed Zagout/Anadolu via Getty Images


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Abed Zagout/Anadolu via Getty Images


Palestijnen die hun toevlucht zochten in scholen te midden van aanhoudende aanvallen door Israëlische troepen, proberen op donderdag 8 februari warm te blijven en een maaltijd te koken op een open vuur op het schoolplein van Rafah.

Abed Zagout/Anadolu via Getty Images

Israëlische soldaten staan ​​op donderdag 8 februari op een tank vlakbij de zee in de Gazastrook.

Dylan Martinez/Reuters


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Dylan Martinez/Reuters


Israëlische soldaten staan ​​op donderdag 8 februari op een tank vlakbij de zee in de Gazastrook.

Dylan Martinez/Reuters

Demonstranten vermomd als zwangere vrouwen nemen op donderdag 8 februari deel aan een demonstratie in Tel Aviv, waarin wordt opgeroepen tot de vrijlating van gijzelaars die door Hamas in Gaza worden vastgehouden.

Amir Levy/Getty Images


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Amir Levy/Getty Images


Demonstranten vermomd als zwangere vrouwen nemen op donderdag 8 februari deel aan een demonstratie in Tel Aviv, waarin wordt opgeroepen tot de vrijlating van gijzelaars die door Hamas in Gaza worden vastgehouden.

Amir Levy/Getty Images

Yoel Kadish houdt een foto vast van zijn neef, Or Yosef Ran, die werd gedood bij de aanval van Hamas op 7 oktober, toen demonstranten op dinsdag 6 februari in Kerem Shalom, Israël, de humanitaire hulp de toegang tot Gaza ontzegden.

Amir Levy/Getty Images


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Amir Levy/Getty Images


Yoel Kadish houdt een foto vast van zijn neef, Or Yosef Ran, die werd gedood bij de aanval van Hamas op 7 oktober, toen demonstranten op dinsdag 6 februari in Kerem Shalom, Israël, de humanitaire hulp de toegang tot Gaza ontzegden.

Amir Levy/Getty Images

Vrienden en familie delen een Shabbat-maaltijd terwijl mensen op zaterdag 10 februari naar huis terugkeren in Sderot, Israël.

Dylan Martinez/Reuters


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Dylan Martinez/Reuters


Vrienden en familie delen een Shabbat-maaltijd terwijl mensen op zaterdag 10 februari naar huis terugkeren in Sderot, Israël.

Dylan Martinez/Reuters

Mensen onderzoeken de schade aan hun huizen veroorzaakt door Israëlische luchtaanvallen op Rafah op woensdag 7 februari. Er zijn toenemende zorgen over een grondinvasie door het Israëlische leger in de zuidelijke stad Rafah in Gaza, waar meer dan een miljoen intern ontheemde Palestijnen schuilen. De VN waarschuwt voor een potentieel “grootschalig” verlies aan mensenlevens.

Ahmad Hasaballah/Getty Images


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Ahmad Hasaballah/Getty Images


Mensen onderzoeken de schade aan hun huizen veroorzaakt door Israëlische luchtaanvallen op Rafah op woensdag 7 februari. Er zijn toenemende zorgen over een grondinvasie door het Israëlische leger in de zuidelijke stad Rafah in Gaza, waar meer dan een miljoen intern ontheemde Palestijnen schuilen. De VN waarschuwt voor een potentieel “grootschalig” verlies aan mensenlevens.

Ahmad Hasaballah/Getty Images

Op 7 februari kijken mensen naar een poster met foto’s van jonge mensen die gevangen zijn genomen of zijn vermoord door Hamas-militanten tijdens de aanval van 7 oktober op concertbezoekers op het Supernova-muziekfestival.

Jack Guez/AFP via Getty Images


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Jack Guez/AFP via Getty Images


Op 7 februari kijken mensen naar een poster met foto’s van jonge mensen die gevangen zijn genomen of zijn vermoord door Hamas-militanten tijdens de aanval van 7 oktober op concertbezoekers op het Supernova-muziekfestival.

Jack Guez/AFP via Getty Images

Palestijnen rouwen om hun familieleden die zijn omgekomen bij het Israëlische grondoffensief en bombardement op de Gazastrook, buiten een mortuarium in Rafah op 8 februari.

Fatima Shbair/AP


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Fatima Shbair/AP


Palestijnen rouwen om hun familieleden die zijn omgekomen bij het Israëlische grondoffensief en bombardement op de Gazastrook, buiten een mortuarium in Rafah op 8 februari.

Fatima Shbair/AP

Een vrouw roept leuzen nadat ze op zaterdag 10 februari door de politie in Tel Aviv is vastgehouden tijdens een protest om de vrijlating te eisen van de gijzelaars die door Hamas-militanten zijn meegenomen tijdens de aanval van 7 oktober.

Ariël Schalit/AP


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Ariël Schalit/AP


Een vrouw roept leuzen nadat ze op zaterdag 10 februari door de politie in Tel Aviv is vastgehouden tijdens een protest om de vrijlating te eisen van de gijzelaars die door Hamas-militanten zijn meegenomen tijdens de aanval van 7 oktober.

Ariël Schalit/AP

Palestijnse paramedici laden lichamen die uit een vernielde auto zijn geborgen in een ambulance na berichten over een Israëlisch bombardement op Rafah op dinsdag 6 februari.

Aldus Khatib/AFP via Getty Images


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Aldus Khatib/AFP via Getty Images


Palestijnse paramedici laden lichamen die uit een vernielde auto zijn geborgen in een ambulance na berichten over een Israëlisch bombardement op Rafah op dinsdag 6 februari.

Aldus Khatib/AFP via Getty Images

Reddingswerkers blussen een brand nadat op zaterdag 10 februari een auto werd aangereden door een Israëlische aanval op Rafah.

Ibraheem Abu Mustafa/Reuters


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Ibraheem Abu Mustafa/Reuters


Reddingswerkers blussen een brand nadat op zaterdag 10 februari een auto werd aangereden door een Israëlische aanval op Rafah.

Ibraheem Abu Mustafa/Reuters

Israëlische soldaten bewaken op donderdag 8 februari een kraterachtig gat dat toegang geeft tot een kleine tunnelingang in een UNRWA-complex, waar het leger tunnels ontdekte onder het hoofdkwartier van het VN-agentschap waarvan het leger zegt dat Hamas-militanten zijn strijdkrachten hebben aangevallen. tijdens een grondoperatie in Gaza.

Ariël Schalit/AP


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Ariël Schalit/AP


Israëlische soldaten bewaken op donderdag 8 februari een kraterachtig gat dat toegang geeft tot een kleine tunnelingang in een UNRWA-complex, waar het leger tunnels ontdekte onder het hoofdkwartier van het VN-agentschap waarvan het leger zegt dat Hamas-militanten zijn strijdkrachten hebben aangevallen. tijdens een grondoperatie in Gaza.

Ariël Schalit/AP

Een vrouw en kinderen zitten op donderdag 8 februari buiten tenten die ontheemde Palestijnen in Rafah beschermen.

Mohammed Abed/AFP via Getty Images


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Mohammed Abed/AFP via Getty Images


Een vrouw en kinderen zitten op donderdag 8 februari buiten tenten die ontheemde Palestijnen in Rafah beschermen.

Mohammed Abed/AFP via Getty Images

Rookpluimen golven boven de Gazastrook, gezien vanuit het zuiden van Israël op zondag 11 februari.

Menahem Kahana/AFP via Getty Images


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Menahem Kahana/AFP via Getty Images


Rookpluimen golven boven de Gazastrook, gezien vanuit het zuiden van Israël op zondag 11 februari.

Menahem Kahana/AFP via Getty Images

Palestijnen die hun huizen zijn ontvlucht en hun toevlucht hebben gezocht in een school om hun veiligheid tijdens Israëlische aanvallen te garanderen, komen op donderdag 8 februari samen om Lailat al Miraj in Rafah te vieren.

Abed Zagout/Anadolu via Getty Images


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Abed Zagout/Anadolu via Getty Images


Palestijnen die hun huizen zijn ontvlucht en hun toevlucht hebben gezocht in een school om hun veiligheid tijdens Israëlische aanvallen te garanderen, komen op donderdag 8 februari samen om Lailat al Miraj in Rafah te vieren.

Abed Zagout/Anadolu via Getty Images

Leave a Comment